Navigacija
Viber X logo

Predstavnici Ambasade Republike Poljske u posjeti Univerzitetu u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 08.02.2016. godine u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci održan je radni sastanak sa predstavnicima Ambasade Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, tokom kojeg je razgovarano o dosadašnjoj saradnji Univerziteta u Banjoj Luci sa visokoškolskim  i drugim ustanovama u Republici Poljskoj, te mogućnostima buduće saradnje. 

Goste iz Ambasade Poljske, g. Roberta Ambroziaka (Robert Ambroziak), zamjenika ambasadora, Šefa odjeljenja za politiku i konzularne poslove i prvog sekretara i g-đu Kristinu Žukosvku-Efendić (Krystyna Žukowska-Efendić), službenika za kulturu i odnose sa javnošću u Odjeljenju za štampu, komunikaciju i kulturu, primila je prof. dr Valerija Šaula, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci.

Na sastanku je konstatovana dobra i uspješna dosadašnja saradnja, kako između Univerziteta u Banjoj Luci i visokoškolskih ustanova u Republici Poljskoj, a posebno onih iz Poznanja i Opole, tako i između Univerziteta u Banjoj Luci i Ambasade Republike Poljske u Bosni i Hercgovini. 

U fokusu razgovora bile su mogućnosti saradnje u programu Erazmus + (posebno u programu tzv. kreditne mobilnosti), uspostavljanja lektorata za poljski jezik, te drugim bilateralnim projektima od zajedničkog interesa.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5019/POLJSKAslika2016.jpg