Navigacija
Viber X logo

Sastanak sa predstavnicima Ambasade Republike Francuske u Bosni i Hercegovini

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 20.10.2015. godine u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci održan je radni sastanak sa predstavnicima Ambasade Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, tokom kojeg je razgovarano o dosadašnjoj saradnji Univerziteta u Banjoj Luci sa visokoškolskim i drugim ustanovama u Republici Francuskoj, te mogućnostima buduće saradnje.

Sastanak sa predstavnicima Ambasade Republike Francuske u Bosni i Hercegovini

Goste iz Ambasade Francuske, g-đu Katrin Palpan (Catherine Palpant), nedavno imenovanog atašea za saradnju, i g-đu Berenžer Dambrin (Bérengère Dambrine), direktora Francuskog kulturnog centra u Banjoj Luci, primile su prof. dr Valerija Šaula, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci i Jelena Rožić, stručni saradnik za međunarodnu saradnju.

Na sastanku je konstatovana veoma plodna i uspješna dugogodišnja saradnja, kako između Univerziteta u Banjoj Luci i visokoškolskih ustanova u Republici Francuskoj, tako i između Univerziteta u Banjoj Luci i Ambasade Republike Francuske u Bosni i Hercgovini.

U fokusu razgovora bile su mogućnosti saradnje u programu Erazmus + (posebno u programu tzv. kreditne mobilnosti), te aktivnosti na pripremi i realizaciji manifestacije Campus France, planirane za 06.11.2015. godine. Toga dana će predstavnici nekoliko univerziteta iz Francuske, predstavnici nadležnih agencija i institucija iz Francuske, te predstavnici Ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini, akademsku javnosti upoznati sa mogućnostima studiranja u Francuskoj.

Više detalja o pomenutoj manifestaciji pogledajte na www.campusfrance.org

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4622/FRANCUSKA-mala.gif