Navigacija
Viber X logo

Evropski eksperti u posjeti Univerzitetu u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Eksperti iz Italije, Francuske, Rumunije, Letonije, Estonije, Mađarske i Norveške, koji su angažovani na projektu „Danube-INCO.NET Policy Mix Peer Review“, odnosno procjeni javnih politika u oblasti nauke (istraživanja), inovacija i tehnologije, posjetili su dana 19.10.2015. godine Univerzitet u Banjoj Luci. Cilj projekta je unapređenje naučnog rada i inovativnosti u Dunavskom regionu, a finansira ga Evropska komisija iz tzv. Okvirnog programa 7 (FP 7).

Evropski eksperti u posjeti Univerzitetu u Banjoj Luci

Domaćin stranoj delegaciji u Republici Srpskoj je Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske. Sa ekspertima su u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, na odvojenim sastancima, razgovarali prof. dr Milan Matarguga i prof. dr Valerija Šaula, prorektori Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Gordana Đurić, direktor Instituta za genetičke resurse Univerziteta u Banjoj Luci i prof. dr Petar Gvero, sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Evropski eksperti u posjeti Univerzitetu u Banjoj Luci

Eksperti imaju zadatak da, tokom sastanaka sa predstavnicima relevantnih institucija i pojedincima, prikupe podatke o stanju u posmatranoj oblasti, koji će im poslužiti za pripremanje prijedloga mjera i preporuka za poboljšanje. Rezultati projekta će biti upućeni nadležnim vlastima na svim nivoima, u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine, Ustavom Republike Srpske i Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine propisanim nadležnostima.

Osim posjete relevantnim institucijama u Banjoj Luci, eksperti će narednih dana održati slične sastanke u Mostaru i Sarajevu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4621/EKSPERTI2-mala.gif