Navigacija
Viber X logo

Održan treći sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 20 godina od formiranja Studentske brigade VRS

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U okviru priprema za obilježavanje sjećanja na Studentsku brigadu Vojske Republike Srpske, 09. decembra 2014. godine, u Dekanatu Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, održan je Treći sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 20 godina od formiranja Studentske brigade VRS.

Pored članova Organizacionog odbora: prorektora Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Draška Marinkovića, dekana Filozofskog fakulteta prof. dr Drage Brankovića, i studenta-prorektora Univerziteta u Banjoj Luci iz ratnog perioda Stevana Perišića, sastanku su prisustvovali i pukovnik Borislav Kojić nekadašnji komandant Studentske brigade, Stevan Raonić, komandir Trećeg bataljona Brigade, Stevan Marić pomoćnik načelnika Štaba za mobilizacijske poslove, te Goran Drakulić, autor knjige „Sjećanja na Studentsku brigadu“, kao i režiser Igor Tešić sa Akademije umjetnosti.

Na sastanku je razgovarano o detaljima programa Akademije koja će, u znak sjećanja na ovu jedinicu VRS, biti održana 23. decembra 2014. godine, u amfiteatru Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, sa početkom u 13. 00 časova.

Istog dana, rektor Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Stanko Stanić organizovaće prijem za članove porodica poginulih pripadnika Studentske brigade Vojske Republike Srpske koji će biti održan u Rektoratu Univerziteta, sa početkom u 12.00 časova.

Istovremeno, u okviru obilježavanja sjećanja na Studentsku brigadu VRS, u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, po drugi put će biti održan Memorijalni turnir „Studentska brigada“.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3807/logouniblnews_t.jpg