Navigacija
Viber X logo

Danas Svečana akademija povodom četvrtog Festivala nauke

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Četvrti po redu Festival nauke koji se, u organizaciji Ministarstva nauke i tehnologije u Vladi Republike Srpske, održava u Banjoj Luci od 12.11. 2014 godine, biće okončan Svečanom akademijom, u petak, 14. novembra, sa početkom u 13.00 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske.



Tom prilikom biće dodijeljene nagrade za najbolji naučni časopis i knjigu, najbolju naučnoistraživačku instituciju i najbolje mlade istraživače.

Prethodna dva dana trajanja Festivala, koji je ove godine posvećen klimatskim promjenama, svi zainteresovani mogli su da uživaju u izložbi više od 50 eksponata izloženih u Domu omladine , kao i planetarijumu postavljenom u Muzeju Republike Srpske.

Zapaženo učešće na četvrtom Festivalu imao je i Univerzitet u Banjoj Luci, a sa svojim naučnim dostignućima predstavili su se Prirodno-matematički, Arhitektonsko-građevinsko-geodetski, Medicinski, Tehnološki, Elektrotehnički, Šumarski i Filozofski fakultet, Institut za genetičke resurse, kao i visoka škola unutrašnjih poslova, kao pridružena članica Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3723/FN.png