Navigacija
Viber X logo

Otvorena Ljetna škola sportskog menadžmenta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U Kampusu Univerziteta u Banjoj Luci sinoć je zvanično otvorena Ljetna škola sportskog menadžmenta tokom koje će studenti sa pet javnih univerziteta iz Republike Srpske, Srbije i Hrvatske imati priliku da kroz teorijsku i praktičnu nastavu, te studijske posjete unaprijede znanja iz planiranja, organizovanja, vođenja i kontrole u sportu, te da upoznaju buduće saradnike.

Otvorena Ljetna škola sportskog menadžmenta

Školu, koju u periodu od 18. do 23. avgusta organizuje Studentska organizacija Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci u saradnji sa više partnera, zvanično je otvorio Goran Raca pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice omladine i sporta Republike Srpske. "Ovo je dobar primjer edukacije u oblasti sporta koji bi trebali da slijede i ostali. Kontinuirana edukacija u ovoj oblasti je jako bitna kako za studente tako i za sportiste i nadam se da je ovo samo jedan korak na put profesionalnog usavršavanja ovih mladih ljudi”, istako je Raca, poželjevši polaznicima Škole da osim znanja steknu i nova prijateljstva i ponesu lijepe uspomene iz Banje Luke.

Otvorena Ljetna škola sportskog menadžmenta

Koordinator projekta Ljetne škole, profesor fizičkog vaspitanja Zoran Knežević je na otvaranju podsjetio da će predavači biti ugledni univerzitetski profesori, sportski radnici i istaknuti sportisti sa ovog prostora. On je naglasio da će polaznici po završetku škole dobiti certifikat, te da će se u saradnji sa Univerzitetom u Banjoj Luci, raditi na tome da od naredne godine bude omogućeno studentima da kroz uspješno pohađanje ove škole steknu određeni broj ECTS bodova.

Nakon oficijelnog dijela, uslijedio je radni dio aktivnosti prvog dana trajanja Škole sportskog menadžmenta tokom kojege je doc. dr Slobodan Simović održao kratko predavanje o menadžmentu u sportu, dok je novinar i književnik Tomo Marić govorio o istoriji sporta i sportskih radnika Banje Luke.

Otvorena Ljetna škola sportskog menadžmenta

Narednih dana polaznici će imati priliku da prisustvuju brojnim teorijskim i praktičnim predavanjima na temu planiranja i organizovanje u sportu, strategije razvoja sporta, motivacije u sportu, dopinga i antidopinga, sportskog turizma.., te da čuju iskustva i savjete istaknutih sportskih radnika i najtrofejnijih sportista sa ovog prostora, a biće organizovan i okrugli sto na temu „Stavovi mladih o lokalnom sportu“.

U organizaciji Ljetne škole sportskog menadžmenta Studentskoj organizaciji Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, koja je po opštoj ocjeni odlično obavila taj posao, pomogli su Univerzitet u Banjoj Luci, Ministarstvo porodice omladine i sporta, Grad Banja Luka, te Studentski centar „Nikola Tesla“.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3502/prva_2.jpg