Navigacija
Viber X logo

Otvorena 3. međunarodna izložba fotografije FOTO EMOCIJA 2014

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U organizaciji Univerzitetkog foto kino kluba 09. jula je u Vijećnici Kulturnog centra Banski Dvor u Banjoj Luci otvorena 3. međunarodna izložba fotografije FOTO EMOCIJA 2014 („3rd International Exhibition of Photography PHOTO EMOTION 2014“). 

Izložbu je zvanično otvorio prorektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milan Mataruga; čestitao nagrađenima, onima koji će tek učestvovati na sličnim takmičenjima poželio je „dobro svjetlo“, a Univerzitetskom foto kino klubu da nastavi dugogodišnju tradiciju uspješnog organizovanja međunarodnih izložbi. 

 

Umjetnički rukovodilac Univerzitetkog foto kino kluba Milorad Kašćelan je podsjetio da je ova izložba jedna u nizu onih  koje ovaj Klub organizuje pod patronatom Međunarodne federacije fotografske umjetnost, što je još jedna potvrda da je  riječ o manifestaciji  najvećeg ranga, te ujedno garancija da će ljubitelji fotografske umjetnosti i ovaj put  moći uživati u radovima vrhunskog kvaliteta. 

 

Oni koji su se u srijedu naveče našli u KC Banski dvor imali su priliku da tokom polučasovne projekcije uživaju ne samo u nagrađenim, nego i  u brojnim drugim vrhunskim radovima majstora fotografije sa raznih meridijana svijeta. Da međunarodni žiri nije imao nimalo lak zadatak potvrđuje i podatak da je na konkurs pristiglo 3.700 fotografija od preko 360 autora iz 56 zemalja. Iako je cjelokupna  izložba nazvana po jednoj od tri teme  (Emocije, Slobodna kolor, Slobodna crno-bijela), isti je naziv zalužila i po reakcijama prisutnih, budući da nijedna od prezentovanih,  kroz foto objektiv „ispričanih priča“,  nikoga nije ostavila ravnodušnim. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3467/izlozba-fotografija00.jpg