Navigacija
Viber X logo

Otvorena izložba fotografija „Ekološka istina 2014“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra „Banski dvor“ sinoć je svečano otvorena izložba fotografija „Ekološka istina 2014“ („Circuit Exhibition of Photography ECOLOGICAL TRUTH 2014“).

Otvorena izložba fotografija „Ekološka istina 2014“

Riječ je o još jednoj u nizu izložbi međunarodnog karaktera u organizaciji Univerzitetskog foto kino kluba koja, po riječima Milorada Kašćelana umjetničkog rukovodioca Kluba, poprima tradicionalni karakter, imajući u vidu da Klub već godinama uspješno organizuje Međunarodni salon fotografije i Međunarodnu izložbu fotografije FOTO EMOCIJA.

Otvorena izložba fotografija „Ekološka istina 2014“

Izložbu je zvanično otvorio prorektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Simo Jokanović poželjeviši svim prisutnima da uživaju u izloženim umjetničkim djelima za koja čak i laici mogu primijetiti da su rezultat čistog i iskrenog djelovanja nastalog iz ljubavi prema fotografiji. On je, takođe, čestitao Univerzitetskom foto kino klubu na uspješnoj organizaciji još jedne međunarodne izložbe, čime u javnost, domaću i međunarodnu, šalju pozitivnu sliku o Univrezitetu u cjelini.

Otvorena izložba fotografija „Ekološka istina 2014“

Izložene fotografije iz četiri kategorije: priroda, pejzaž, slobodna kolor i slobodna crno-bijela, izabrao je međunarodni žiri među blizu 8.000 radova 560 autora iz 61 zemlje, a u njima će ljubitelji fotografske umjetnosti moći uživati do 26. juna do kada je izložba „Ekološka istina 2014“ otvorena.
Ova je izložba specifična i po tome što se održava istovremeno u četiri države: Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Bugarskoj, a postavke u svakoj od njih se međusobno razlikuju jer su ih birala četiri različita međunarodna žirija.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3430/DSC_0020.jpg