Navigacija
Viber X logo

Potpisan Ugovor o izgradnji četvrtog paviljona za smještaj studenata

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Stanko Stanić i direktor preduzeća „Tigar“ d.o.o. Doboj, g. Bogdan Stjepanović potpisali su 26. 03. 2014. godine Ugovor  o izgradnji četvrtog paviljona za smještaj studenata u sklopu Univerzitetskog grada. Takođe, potisan je i Protokol o partnerstvu sa Republičkom direkcijom za obnovu i izgradnju koja će za potrebe Univerziteta vršiti poslove stalnog stručnog nadzora na izgradnji pomenutog objekta, a u ime  Direkcije Protokol je potpisao direktor g. Slavko Vukalović. 

 

Svečanom činu potpisivanja Ugovora i Protokola prisustvovao je i ministar prosvjete i kulture u Vladi RS, g. Goran Mutabdžija, članovi užeg rukovodstva Univerziteta i firme-izvođača radova, kao i rukovodstva studentskih organizacija na nivou fakulteta, te Studentskog parlamenta i Unije studenata RS.   

 

Rektor Stanić je iskoristio priliku da  izrazi zahvalnost resornom ministarstvu, Vladi RS i Narodnoj skupštini što su imali razumijevanja za potrebe studenata Univerziteta u Banjoj Luci i obezbijedili 6, 2 miliona KM za izgradnju četvrtog paviljona, naglasivši da očekuje nastavak saradnje sa pomenutim republičkim institucijama u smislu stvaranja materijalnih i ostalih pretpostavki za izgradnju petog paviljona. 

Izražavajući zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora, ministar Mutabdžija je istakao da je ovim  dat značajan doprinos stvaranju materijalnih pretpostavki da Univerzitet  u Banjoj Luci postane jedan od regionalnih lidera, te da je unapređenje studentskog standarda u RS jedan od dugoročnih ciljeva nadležnih republičkih institucija. 

Zadovoljstvo što su dio ovog projekta izrazili su i direktor firme „Tigar“, g. Stjepanović koji je istakao da „će njihovo preduzeće dati sve od sebe da kvalitetno, i na zadovoljstvo svih, odradi posao“, kao i direktor Direkcije za obnovu i izgradnju, g. Vukalović koji je iskoristio priliku da podsjeti prisutne na neke tehničke karakteristike objekta četvrtog paviljona.



Naime, objekat četvrtog pavinjona je dimenzija 16,15h63m, a sastoji se od podruma, prizemlja i pet spratova. Smještajni kapacitet činiće 140 dvokrevetnih soba koje će  imati kupatilo i terasu. U sklopu objekta nalaziće se ambulanta i vešeraj, kao i administrativne prostorije Studentskog centra.  Uz ovaj objekat biće izgrađeno i pozorište koje će se sastojati od podrumskih prostorija i prizemlja. 

Kako je istaknuto nakon potpisivanja Ugovora, radovi na izgradnji četvrtog paviljona za smještaj studenata trebali bi da počnu u narednih 15 dana, završetak gradnje planiran je na proljeće 2015, nakon čega će uslijediti opremanje objekta, a prvi studenti bi se u ovaj paviljon trebali useliti početkom 2015/2016. akademske godine.