Navigacija
Viber X logo

Objavljena lista stipendista studija u inostranstvu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ministarstvo prosvjete i kulture objavilo je danas preliminarne liste stipendista studija u inostranstvu, prema kojima će stipendiju dobiti 73 studenta.

Na Javni konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu za 2013. godinu prijavilo se ukupno 135 studenata.

Komisija za dodjelu stipendija predložila je da se studentima prvog ciklusa dodijeli 28 stipendija u iznosu od 2.000,00 KM po studentu, 10 stipendija studentima drugog ciklusa u iznosu od 2.500,00 KM i 35 stipendija studentima trećeg ciklusa studija u inostranstvu u iznosu od 3.000,00 KM jednokratno.

Prema ocjeni Komisije za dodjelu stipendija, ove godine biće ukupno dodijeljene 73 stipendije, dok 49 studenata ne ispunjava uslove konkursa a 13 studenata ispunjava uslove konkursa, ali su ispod crte.
Studenti koji su konkurisali za stipendije studija u inostranstvu imaju pravo da upute prigovor Ministarstvu prosvjete i kulture do 3. januara 2014. godine. Nakon razmatranja prigovora, Komisija za stipendije predložiće konačnu rang-listu stipendista studija u inostranstvu.

Preliminarna lista stipendista dostupna je na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net) – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.