Navigacija
Viber X logo

Obavještenje o programu stipendiranja za Evropski Forum Alpbach 2012

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Poziv za prijave na program stipendiranja za odlazak na European Forum Alpbach 2012, koji se održava u periodu od 16.08 - 01.09.2012. godine, na temu: “Očekivanja – budućnost mladih” otvoren do 8.maja 2012.godine!

European Forum Alpbach (EFA) je jedna od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija koja se organizuje u selu Alpbach (Austrija) svake godine od 1945. Forum Alpbach okuplja Nobelovce, profesore, eksperte, političare, kao i mlade ljude kroz program stipendiranja studenata.

Formalna struktura EFA obuhvata tri velike cjeline: Seminar Week (sedmicu intenzivnih kurseva/seminara sa najaktuelnijim temama), Ljetnu školu evropskih integracija, Ljetna škola o Evropskim zdravstvenim i društvenim sistemima u tranziciji te višednevne simpozijume iz raznih oblasti (ekonomija, zdravstvo, tehnologija itd.). Iako je program podijeljen na simpozijume i ljetne škole, Forum podržava prijave za cijeli događaj.

Za program stipendiranja za Forum mogu se prijaviti svi studenti ili diplomci do 30 godina starosti. Stipendije pokrivaju smještaj sa doručkom, troškove učešća i, u pojedinim slučajevima, džeparac.

Poziv za prijave za program stipendiranja otvoren je do 8. maja, prijave se šalju putem pošte na adresu European Forum Alpbach u Austriji, a za više informacija posjetite www.alpbach.org , www.igas.ba ili IGAS – Inicijativna Grupa Alpbach Sarajevo Facebook fan page.

Program stipendiranja
  IGAS Profile