Navigacija
Viber X logo

Izvještaj Komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje za užu naučnu oblast Biometrika

Izbori u zvanjaPoljoprivredni fakultet

Komisija za razmatranje konkursnog materijala i pisanje izvještaja po raspisanom Konkursu objavljenom u dnevnom listu "Glas Srpske" od 24.08.2011. godine, za izbor saradnika na užu naučnu oblast Biometrika, imenovana Odlukom Nastavno-naučnog vijeća Poljoprivrednog fakulteta broj 0101-3341-38-15b/11 od 13.09.2011. godine, u sastavu:

Dr Nikola Mićić, redovni profesor na užim naučnim oblastima: Hortikultura i Biometrika; Univerzitet u Banjaluci;
Dr Aleksandar Ostojić, docent na užim naučnim oblastima: Ekonomika poljoprivrede i Ruralni razvoj, Univerzitet u Banjaluci;
Dr Marko Ivanković, vanredni profesor na užoj naučnoj oblasti Ekonomika poljoprivrede, Sveučilište u Mostaru,

dostavlja

NASTAVNO-NAUČNOM VIJEĆU POLJOPRIVREDNOG FAKULTETA UNIVERZITETA U BANJALUCI

IZVJEŠTAJ O PRIJAVLJENIM KANDIDATIMA ZA IZBOR U ZVANJE

Nakon uvida u konkursni materijal, Komisija konstatuje da se na objavljeni Konkurs prijavio jedan kandidat, i to mr Borut Bosančić, zaposlen kao istraživač-viši saradnik u Institutu za genetičke resurse Univerziteta u Banjaluci.
Na osnovu uslova Konkursa i odredbi Zakona o visokom obrazovanju, Statuta Univerziteta u Banjaluci i Pravilnika o postupku i uslovima izbora akademskog osoblja Univerziteta u Banjaluci, Komisija konstatuje da je kandidat dostavio sva dokumenta tražena Konkursom, potrebna za sprovođenje postupka izbora.
Na osnovu člana III Odluke o obrazovanju Komisije, u daljem tekstu se daju podaci o dosadašnjem radu kandidata, podaci o objavljenim radovima, te mišljenje o ispunjavanju drugih uslova utvrđenih Zakonom o visokom obrazovanju potrebni za utvrđivanje predloga za izbor.
Prijavljeni kandidat mr Borut Bosančić, zaposlen je u Institutu za genetičke resurse Univerziteta u Banjoj Luci u zvanju istraživač-viši saradnik. Završio je gimnaziju prirodno-matematički smer u Banjaluci i maturirao odličnim uspehom, a diplomirao ocenom deset na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, opšti smer 2006. godine. U toku osnovnih studija ostvario je prosečnu ocenu 8,04. Diplomski rad nagrađen je kao treći najbolji diplomski rad na Univerzitetu u Banjaluci. 2006. godine. Magistarske studije je završio na Poljoprivrednom univerzitetu u Upsali (Švedska) iz područa upravljanja biodiverzitetom i stekao zvanje magistar nauka. Strana diploma je priznata rešenjem Komisije za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, broj 07.023/602-39-506/09 od 06.10.2009. godine.
Nosilac je profesionalnog certifikata za engleski jezik (Ujedinjene nacije, Njujork, 2001). Ima završen kurs Administracija, kadrovsko i finansijsko poslovanje Ujedinjenih nacija (Ujedinjene nacije, Banja Luka, 2002). Ima završen kurs Geografski informacioni sistemi (GIS) na Kraljevskom tehničkom institutu u Štokholmu (KTH). Ima završen kurs Efektivna korespodencija UN-a. Proveo je više godina na studijama i školovanju u Švedskoj, Nemačkoj i Južnoafričkoj Republici.
Pored profecionalnog znanja engleskog jezika poseduje: znanje nemačkog jezika - tečno / radni nivo; znanje italijanskog jezika - dobro / čitanje, pisanje, konverzacija; znanje švedskog jezika - osnovno / čitanje, pisanje, konverzacija.
U radu se koristi statističkim i biometričkim softverskim paketima (SPSS, CropStat, Canoco i dr.); zatim Mikrosoftovim softverskim paketima (MS Word, MS Excel, MS Access, MS P. Point, i sl.) i druim softverskim paketima: Lotus Notes, C. Word Perfect, C. Quattro Pro, C. Paradox, kao i brojnim elektronskim bazama podataka i s njima vezanim softverima.
Poseduje vozačku dozvolu B kategorije.
Nakon uvida u konkursni materijal, Komisija konstatuje da se na objavljeni Konkurs prijavio jedan kandidat, i to mr Borut Bosančić, zaposlen kao istraživač.
 

Izvještaj Komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje za užu naučnu oblast Biometrika Borut Bosančić