Navigacija
Viber X logo

Poziv za prijavu prijedloga projekata u programskoj oblasti PEOPLE

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Poziv za prijavu prijedloga projekata u programskoj oblasti PEOPLE

Na Research Participant Portal-u je objavljen poziv za prijavu prijedloga projekata u programskoj oblasti PEOPLE, odnosno Marie Curie akcije.

FP7-PEOPLE-2012-IRSES poziv - namijenjen je aplikantima koji za cilj imaju jačanje istraživačkih partnerstava putem razmjene osoblja i aktivnostima umrežavanja između evropskih istraživačkih organizacija i organizacija sa kojima Evropska unija ima, ili je procesu potpisivanje, sporazuma o naučno-tehnološkoj saradnji. Projekat treba da sadrži višegodišnji prijedlog trans-nacionalne razmjene istraživačkog, tehničkog i menadžment osoblja. Više informacija o akciji u radnom programu. Budžet poziva je 30 miliona EUR, a rok za prijavljivanje je 18.01.2012. u 17h po vremenu u Briselu.

FP7-PEOPLE-2012-ITN je poziv namijenjen mladim istraživačima koji se nalaze na početku istraživačke karijere. Ovo je jedina MC akcija gdje mogu aplicirati kandidati koji nemaju više od četiri godine staža u istraživanju u punom radnom vremenu (full time equivalent). Više informacija u radnom programu. Budžet za ovaj poziv iznosi  423.230.000 EUR, a rok za podnošenje prijedloga projekta je 12.01.2012. godine u 17h po vremenu u Briselu.