Navigacija
Viber X logo

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci primio studente dobitnike HUAWEI stipendija za školsku 2015/2016. godinu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Milan Mataruga, rektor Univerziteta u Banjoj Luci, primio je dana 01.07.2016. godine studente dobitnike Huawei stipendija za školsku 2015/2016. godinu. Čestitajući studentima ovo priznanje za marljiv rad i postignute rezultate, rektor Mataruga je podsjetio da je briga o najboljim studentima našeg univerziteta strateško opredjeljenje koje je on naveo u i svom programu rada kao novoizabrani rektor i kojem će se posvetiti u narednim godinama svog mandata.

Prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Valerija Šaula upoznala je prisutne da se prema Ugovoru o donaciji od 27.10.2010. godine, zaključenim između kompanije Huawei Technologies d.o.o. i Univerziteta u Banjoj Luci, donator obavezao da za studente  Univerziteta u Banjoj Luci obezbijedi po pet stipendija godišnje u periodu od 8 akademskih godina (2010-2018). Iznos jedne stipendije je 1250 američkih dolara, a ukupan iznos donacije 50.000 američkih dolara. Stipendije Huawei se dodjeljuju na osnovu javnog konkursa, prema kriterijumima utvrđenim Pravilnikom koji je, uz saglasnost donatora, usvojio Senat Univerziteta u Banjoj Luci.

Saradnja sa kompanijom Huawei Technologies d.o.o. je svakako dobar primjer povezivanja poslovnog okruženja i univerziteta, koji ne samo da obezbjeđuje materijalnu podršku najboljim studentima, nego im stvara uslove da budu prepoznati kada završe studije i uključe se u tokove tržišta rada.

Ove školske godine, stipendije su dobili sljedeći studenti: Aleksandar Kelečević, Elektrotehnički fakultet; Alen Knežević, Medicinski fakultet; Domenika Manjana Snežana Lazić, Prirodno-matematički fakultet, Gorica Rajić, Akademija umjetnosti i Dušan Kondić, Fakultet političkih nauka. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5490/Prijem_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5490/Prijem_2.jpg