Navigacija
Viber X logo

„Zaposli se volontiranjem – Volontiraj da bi se zaposlio“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske, prof. dr Jasmin Komić, primio je danas Vanju Kukriku ispred Omladinskog Komunikativnog centra Banja Luka (OKC), koja je ovom prilikom predstavila projekat „Zaposli se volontiranjem – Volontiraj da bi se zaposlio“, te predložila da se Ministarstvo nauke i tehnologije uključi u ovaj program.



Sastanku su prisustvovali i pomoćnica ministra za tehnologiju Biljana Vojvodić i Denis Turkanović ispred Fonda dr Milan Jelić.

Projekat „Zaposli se volontiranjem – Volontiraj da bi se zaposlio“ promoviše organizovano studentsko volontiranje na visokoškolskim ustanovama.

„Cilj nam je da podstaknemo studentsku populaciju da dobrovoljnim radom mogu da obezbijede određen broj ECTS bodova i time ispune dio predispitnih obaveza, te ujedno steknu praktično iskustvo“, istakla je Vanja Kukrika.

Ministar Komić je podržao ovaj projekat te istakao njegov značaj. On je naglasio da treba podsticati volontere u naučnoistraživačkoj oblasti, te aktivirati sve talentovane studente, a posebno stipendiste Fonda dr Milan Jelić.

„Posebnu pažnju treba posvetiti izradi što kvalitetnijeg programa volontiranja, kako bi rezultati bili što efektivniji“, dodao je ministar Komić.