Navigacija
Viber X logo

Na Prirodno-matematičkom fakultetu otvorena STEM laboratorija

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U prisustvu velikog broja zvanica, 13. decembra 2019. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci otvorena je STEM laboratorija. 

Osnivanje STEM laboratorije je jedan od rezultata saradnje Prirodno-matematičkog fakulteta i organizacije ,,Save the Children’’ u okviru projekta ,,Unapređenje osnovnog učenja i obrazovanja u Bosni i Hercegovini“ (ENABLE BiH), podržanog od Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Čast da presijeku crvenu vrpcu i tako simbolično otvore STEM laboratoriju, pripala je višem asistentu na SP hemija Savki Vračević, ma i direktoru za kvalitet i razvoj programa u organizaciji ,,Save the Children’’ Fatimi Smajlović.

Pored predstavnika partnerskih institucija na projektu, svečanosti su prisustvovali i predstavnici Republičkog pedagoškog zavoda RS, direktori nekoliko osnovnih i srednjih škola škola, ali i veliki broj nastavnika, saradnika i studenata Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Već u narednom periodu Prirodno-matematički fakultet planira organizaciju novih aktivnosti u STEM laboratoriji, koje uključuju integraciju dijela nastave iz metodičkih predmeta na svim studijskim programima u STEM okruženje, organizaciju radionica iz STEM disciplina za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i dodatno unapređenje kvaliteta rada laboratorije kroz nabavku novih instrumenata i uređenje enterijera.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9599/stem_lab_glavna_slika.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9599/stem_lab_pmf.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9599/stem_lab_pmf2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9599/stem_lab_pmf1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9599/stem_lab_pmf3.jpg