Navigacija
Viber X logo

Međunarodna naučna konferencija i poslovni forum REDETE 2019

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci organizuje sedmu međunarodnu naučnu konferenciju, pod nazivom Researching Economic Development and Entrepreneurship in Transition Economies (Istraživanje ekonomskog razvoja i preduzetništva u tranzicionim privredama) i poslovni forum REDETE 2019 koji će se održati u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Republuke Srpske 24. i 25. oktobra 2019. godine. 

Otvaranje je predviđeno 24. oktobra 2019. godine u 9.30 časova u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Cilj događaja je privlačenje što većeg broja renomiranih učesnika iz inostranstva, na osnovu čega će konferencija i poslovni forum imati veliki značaj, ne samo za Ekonomski fakultet i Univerzitet u Banjoj Luci, već za širu društvenu zajednicu. U cilju jačanja međunarodne saradnje ovogodišnja REDETE konferencija i poslovni forum će biti organizovani u saradnji sa Marche Polytechnic University iz Ankone, Italije. 

Poslovni forum ima za cilj da poveže privredu, predstavnike izvršne vlasti i akademsku zajednicu. Na prethodnoj konferenciji i poslovnom forumu REDETE 2018  je učestvovalo preko 180 autora iz 12 zemalja te brojni predstavnici privrede. Poslovni forum se organizuje u sklopu aktivnosti Evropske mreže preduzetništva, najveće te vrste u svijetu, a član konzorcijuma  je i Univerzitet u Banjoj Luci. Cilj Evropske mreže je jačanje inovativnih kapaciteta MSP i pomoć u izlasku na strana tržišta te će biti prezentovane mogućnosti koje pruža ova mreža. Poslovni susreti, koji se takođe organizuju u okviru navedenih događaja, omogućiće MSP da pronađu partnere u instranstvu, kreiraju nove poslovne ideje te sklope poslovna partnerstva.

Jedan od specifičnosti ovogodišnje REDETE konferencije je i naglašeno učešće italijanskih predstavnika, uključujući i ambasadora Italije u BiH  Nikola Minasija. 

Registracija

Reistracija za naučnu konferenciju i poslovni forumu moguća je putem linka http://redete2019.talkb2b.net 

Poslovni B2B susreti i  info dan Evropske mreže preduzetništva su predviđeni za 24. oktobar 2019. u terminu od 14.00 do 17.00 časova. Brojne druge aktivnosti, koje su od koristi za naučnike i privredu i uspostavljanje njihove međusobne saradnje su previđene progamom tokom oba dana konferencije koji je dostupnan na www.redete.org.
Više informacija možete dobiti od:
    doc. dr Dragana Gligorića (mail: dragan.gligoric@ef.unibl.org), 051/430-043 i
    doc. dr Dragana Milovanovića (mail: dragan.milovanovic@ef.unibl.org), 051/430-010.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9385/nav-brand-1.jpg