Navigacija
Viber X logo

Dvije prve nagrade za studente Pravnog fakulteta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Anita Granolić i Teodora Šaraba, osvojile su prve nagrade na 28. Festivalu besjedništva „Sirmium Lux Verbi – Sirmijum svetlost reči“ održanom 1. septembra 2019. godine u Sremskoj Mitrovici. 

Na Žitnom trgu, u restauriranom lokalitetu antičkih iskopina u Sremskoj Mitrovici, takmičari su imali priliku da se nadmeću za glavnu nagradu Venac besedništva, inače kopiju statuete oratora iz II vijeka nove ere, ali i druge vrijedne nagrade. 

Student treće godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Anita Granolić, osvojila je prvu nagradu u kategoriji autoske besjede, dok je student četvrte godine Teodora Šaraba, osvojila prvo mjesto i nagradu advokatske kancelarije „Jelkić“ u kategoriji Ex tempore. S druge strane, student četvrte godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci Mirjana Milašinović dobila je posebnu zahvalnicu organizatora za višegodišnje učešće i vjernost festivalu. 

Studenti Pravnog fakulteta UNIBL, učesnici ovog festivala su članovi Centra za retoriku i govorništvo ,,Institutio Oratoria“, čiji je osnivač i rukovodilac prof. dr Nikola Mojović, koji je bio i jedan od članova žirija na Festivalu. Studente su pripremali asistenti Olivera Ševo, ma i Igor Popović, ma, kao i bivši student ovog fakulteta Milica Ristić.

Podsjećanja radi, ovaj Festival čiji je organizator Ustanova za negovanje kulture Srem osnovan je s ciljem njegovanja retorike, odnosno besjedništva, a na njemu nastupaju srednjoškolci, studenti, glumci, pravnici, vojna i sveštena lica predstavljajući svoje institucije.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9249/%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB_%D0%B1%D0%B5%D1%81%D1%98%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%B0.jpg