Navigacija
Viber X logo

Poziv za učešće na naučno-stručnoj konferenciji ,,Studenti u susret nauci“

Opšte

Objavljen je poziv za učešće na naučno-stručnoj konferencija „Studenti u susret nauci“ (StES) sa međunarodnim učešćem, koja se na Univerzitetu u Banjoj Luci održava od 28. do 30. novembra 2019. godine.

Riječ je o konferenciji koji organizuje Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Banjoj Luci, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

StES je prvi put organizovan 2008. godine kao bi se studentima otvorila vrata koja vode ka nauci, istraživanju i novim tehnologijama. U prethodnih 11 godina StES je okupio studente iz svih dijelova svijeta: SAD-a, Rusije, Velike Britanije, Njemačke, Kine, Turske, Indije, Španije, Slovenije, Francuske, Češke, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, ali i  iz drugih zemalja.

Međunarodni karakter konferencije omogućuje studentima različitih afiniteta da predstave svoja naučno-stručna dostignuća, ali i da se upoznaju sa naučnim dostignućima studenta drugih univerziteta. Mogućnost prijave imaju studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa studija i mladi istraživači do 30 godina.

Sažeci i radovi su klasifikovani u šest naučnih oblasti:

-           prirodne nauke,

-           inženjerstvo i tehnologija,

-           medicinske i zdravstvene nauke,

-           biotehničke i poljoprivredne nauke,

-           društvene nauke i

-           humanističke nauke.

Poziv za prijave je otvoren do 15. oktobra 2019. godine, a više informacija o konferenciji nalazi se na internetskoj stranici http://stes.unibl.org/.

Pozivno pismo i uputstvo za pisanje radova dostupni su u prilozima (Prilog 1, Prilog2).

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9122/stes_baner.png