Navigacija
Viber X logo

Info-dan o programima Evropke unije

Opšte

Info-dan o programima Evropke unije, pod nazivom  „Od ideje do cilja – programi Evropske unije“ održaće se 19. jula 2019. godine s početkom u 10:45 časova u Banjoj Luci.

Događaj koji organizuje Info centar Evropske unije, biće održan u Smart Office Coworking, na adresi Sime Šolaje 1a.

Ovo je prilika da se na jednom mjestu dobiju korisne informacije o programima Evropske unije: Kreativna Evropa, Evropa za građane i Horizont 2020. Inače, predstavljanje navedenih programa je zamišljeno u obliku prezentacija kroz koje će se predstaviti različite mogućnosti za ustanove i organizacije u Bosni i Hercegovini za kandidovanje projekata na otvorene pozive. Učesnici će imati priliku i da se upoznaju s osnovama, ciljevima i prioritetima programa, tehničkim karakteristikama poziva, kao i načinima preispitivanja vlastitih ideja.

Najavljeno je da će na ovom događaju govoriti: rukovodilac koordinacijskog tijela Kreativna Evropa Aida Kalender, kontakt osoba programa Horizont 2020 u BiH u Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dalibor Drljača, kao i stručni savjetnik za razvoj civilnog društva Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine Goran Kuačer.

Prijave na ovaj događaj su moguće do 17. jula 2019. godine do 11.00 časova, pozivom na broj telefona 051/211-870 ili putem elektronske pošte banjaluka@euinfo.ba.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9125/eu_info.png