Navigacija
Viber X logo

Obilježena godišnjica rada ,,Dentalne klinike“ 

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prva godišnjica postojanja i uspješnog rada Specijalističkog centara ,,Dentalna klinika“, obilježena je 19. juna 2019. godine. 

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, kazao je da je ,,Dentalna klinika“, organizaciona jedinica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, čime je omogućeno da Univerzitet prvi put, kao pravni subjekt, pruža usluge građanima iz raznih oblasti po uzoru na univerzitete u svijetu. 

,,Očekujemo da ova klinika bude primjer dobre prakse izlaska na tržište pojedinih organizacionih jedinica Univerziteta“, rekao je rektor Gajanin na svečanom obilježavanju godišnjice rada ove klinike. 

Rektor je naglasio da je važno što se u ovoj klinici studentima istovremeno pružaju edukacija i praksa.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, naveo je kako je ovaj  specijalistički centar rasadnik znanja i model naučnog i stručnog usavršavanja za buduće stomatologe.

,,Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još neke inovativne djelatnosti kada je riječ o dentalnoj medicini, a poznato je da dentalno zdravlje može dati doprinos i na planu kardiovaskularnog zdravlja’’, rekao je Šeranić.

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Ranko Škrbić, rekao je da ova klinika pruža najkvalitetnije usluge pacijentima, ali i dodatno obrazovanje specijalizantima koji su nosioci zdravstvenog razvoja u oblasti dentalne medicine u Republici Srpskoj.

On je dodao da klinika ima savremenu opremu i da je do sada pregledano i zbrinuto na hiljade pacijenata.

Kako je naveo dekan Škrbić, u ovoj klinici danas radi 28 ljekara specijalista, kao i 18 medicinskih sestara i tehničara. 

Vrhunska usluga za pacijente

Specijalista oralne hirurgije dr Mladen Rodić, rekao je da je stanje oralnog zdravlja stanovništva Republike Srpske znatno bolje nego prije dvije decenije. 

,,Osnivanje `Dentalne klinike`, gdje pacijentima pružamo vrhunsku uslugu, a specijalizantima stomatološku edukaciju i profesionalno sazrijevanje, dovelo je do pozitivnog iskoraka u ovom smislu'', rekao je Rodić i zahvalio se institucijama Republike Srpske i Univerzitetu u Banjoj Luci što su uvidjeli potrebu za osnivanjem ovakvog centra. 

Specijalizant u oblasti ortopedije vilice dr Milan Jevrić, rekao je da će na usavršavanju u ,,Dentalnoj klinici“ provesti 36 mjeseci i da je pozitivno to što kolege i on ne moraju kao ranije da idu na specijalizaciju u regionalne dentalne centre.

Ovom događaju su prisustvovali i prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Luka Kecman, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Biljana Antunović, prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Strain Posavljak i generalni sekretar Univerziteta u Banjoj Luci mr Đorđe Markez.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3976__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3999.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3938.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3994.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3970.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3972.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3940.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3975.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3984.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3950.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3954.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3988.jpg