Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 38. sjednice Senata Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Na 38. sjednici Senata Univerziteta u Banjoj Luci, 27. juna 2019. godine razmotren je i podržan Prijedlog za izmjene i dopune Statuta Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Senat je razmatrao i prijedlog odluke o usvajanju akademskog kalendara za akademsku 2019/2020. godinu, kao i prijedlog liste odgovornih nastavnika i saradnika na I, II i III ciklusu studija za sljedeću akademsku godinu.

Razmotren je i podržan Prijedlog odluke Nastavno-naučnog vijeća Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjoj Luci o usvajanju Elaborata Studijskog programa prvog ciklusa studija Bezbjednost i kriminalistika, a podršku je dobio i Prijedlog odluke Nastavno-umjetničkog vijeća Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci o izmjeni nastavnog plana i programa prvog ciklusa studija Studijskog programa muzička umjetnost. U radu ovu sjednice podržan je  Prijedlog odluke Nastavno-naučnog vijeća Ekonomskog fakulteta o imenovanju rukovodioca Studijskog programa upravljanje kulturnim nasljeđem i kulturnim turizmom.

Članovi Senata su jednoglasno donijeli i Odluku o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja.

Donosene su i odluke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na:  Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Mašinskom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Fakuletu bezbjednosnih nauka, Filozofskom i Filološkom fakultetu. 

Senat je na 38. sjednii donio o odluke o davanju saglasnosti na Izvještaj komisije o urađenoj doktorskoj disertaciji i imenovanje komisije za javnu odbranu doktorske disertacije za kandidate Akademije umjetnosti i Medicinskog fakulteta.

Takođe, donesena je Odluka o o davanju saglasnosti na Izvještaj komisije o ocjeni podobnosti teme, kandidata i mentora za izradu doktorske disertacije kandidatu na Medicinskom  fakultetu.

Senat je dao saglasnost i da se iz opravdanih razloga produži rok za odrbanu doktorske disertacije za nekoliko kandidata, a na prijedloge nastavno-naučnih vijeća organizacionih jednica donesene su i odluke da se pojedini udžbenici objave kao univerzitetska nastavna literatura.

U daljem radu je razmotren i jednoglasno podržan Prijedloga za zaključivanje Ugovora o poslovnoj saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Komercijalne banke A.D. Banja Luka. 

Članovima Senata je prezentovana i Informacija o novoj rang-listi kategorisanih naučnih časopisa u Republici Srpskoj, kao i Izvještaj o dosadašnjim aktivnostima iz domena Alumni centra Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9087/unibl_logo_novi.png