Navigacija
Viber X logo

Predavanje dr Biljane Narančić

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dr Biljana Narančić, naučni istraživač na Univerzitetu Laval u Kvebeku i Institutu Alfred Vegner u Potsdamu, održaće 27. maja 2019. godine u 11.00 časova, u amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci predavanje ''Paleoklimatske promjene na kanadskom Arktiku''.

Predavanje organizuje Katedra za fizičku geografiju i geologiju PMF-a, u okviru naučne saradnje između Šumarskog, Geografskog i Geomatološkog fakulteta Univerziteta Laval u Kvebeku i Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Biljana Narančić je naučni istraživač na Univerzitetu Laval u Kvebeku i Institutu Alfred Vegner u Potsdamu. Njena istraživanja fokusirana su na vodene ekosisteme, njihove interakcije sa prirodnim i antropogenim sistemima i na dugoročne promjene u životnoj sredini koje su „arhivirane“ u jezerskim sedimentima, posebno u polarnim regionima. U svom istraživanju primjenjuje nekoliko indikatora, uključujući dijatome, ctabilne izotope i geoxemiju. Ovi savremeni pristupi služe za bolje razumijevanje procesa kao što su klimatske promjene i eutrofikacija vodenih ekosistema.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8934/%D0%B1%D0%B8%D1%99%D0%B0%D0%BD%D0%B0_%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B8%D1%9B.jpg