Navigacija
Viber X logo

Predsjednik Vlade posjetio Studnetski centar ''Nikola Tesla''

Opšte

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, povodom obilježavanja manifestacije ''Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci'', 15. aprila 2019. godine posjetio je Studentski centar "Nikola Tesla".

On kaže da je Vlada Republike Srpske, u posljednjih 10 godina uložila više od 100 miliona KM za poboljšanje studentskog standarda.

"Gradili smo studentske domove u Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci i Vlada Srpske će i dalje pružati podršku studentima i studentskim centrima u Srpskoj", rekao je Višković novinarima u Banjoj Luci nakon posjete Studentskom centru "Nikola Tesla".

"Razgovarali smo i o rekonstrukciji paviljona tri u ovom centru, dok su paviljoni jedan i dva sada kvalitetni. Rješavaćemo i problem koji menza u ovom centru ima sa prokišnjavanjem krova", rekao Višković i podsjetio da cijena smještaja i ishrane studenata nije povećavana od 2006. godine.

Nemanja Babić, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, naglasio je da studentski standard u Srpskoj raste, za šta je zaslužna Vlada Republike Srpske.

"Premijer je posjetio prvi i drugi paviljon našeg centra koji su renovirani, a tražimo da se počne sa renoviranjem trećeg paviljona. Vjerujem da ćemo nastaviti sa uspješnom saradnjom i da će standard studenata i dalje biti unapređivan", rekao je Babić i napomenuo da će biti poboljšana ishrana u studentskim domovima.

Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra "Nikola Tesla" rekao je da je cijena smještaja studenata ostala na prošlogodišnjem nivou i najniža je u regionu, a da je od izuzetnog značaja što se intenzivno radi na podizanju studentskog standarda.

"Dogovorili smo danas da se počne sa izradom sanacionog plana trećeg paviljona našeg centra. Dio sredstava za ovo biće obezbijeđen od Svjetske banke, a realizaciju projekta energetske efikasnosti koči činjenica da nije formiran novi saziv Savjeta ministara", rekao je Topić.

U posjeti Studentskom centru bili su i prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta.

Podsjetimo, manifestacija ''Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci'', čiji je cilj promocija studenata i studentske populacije, počela je 14. aprila svečanom akademijom u Narodnom pozorištu.

Tokom deset dana biće organizovano razne aktivnosti, kao što su sportska takmičenja, konferencije, takmičenja u znanju, ali i vannastavne aktivnosti.

 

Izvor fotografija: Srna i Nezavisne novine

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8785/radovan-viskovic-posjeta-studentski-centar-nikola-tesla-01.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8785/radovan-viskovic-posjeta-studentski-centar-nikola-tesla-02.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8785/radovan-viskovic-posjeta-studentski-centar-nikola-tesla-03.jpg