Navigacija
Viber X logo

2.000 maturanata na manifestaciji ''Dan otvorenih vrata''

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Manifestacija ''Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjoj Luci'' 19. aprila 2019. godine okupila je oko 2.000 maturanata iz više gradova i opština Republike Srpske, koji su na imali priliku da dobiju sve važne informacije o studijima koji se izvode na fakuletima u sastavu Univerziteta u Banjoj Luci.

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci, kaže da su maturanti imali priliku da u grupama posjete fakultete za koje su zainteresovani i upoznaju  studijske programe i način upisa, ali i da dobiju više informacija o polaganju prijemnih ispita, izvođenju nastave i studentskom životu.

On je naglasio da su na Univerzitetu u Banjoj Luci, koji ima najdužu tradiciju u Republici Srpskoj i drugi je po starosti u BiH, zastupljeni gotovo svi studijski programi, sa najkvalitetnijim kadrom i uslovima za rad.

"Član smo Evropske asocijacije univerziteta, ispunjavamo sve standarde kvaliteta izvođenja nastave i jedini u BiH imamo dodijeljen logo izvrsnosti u izvođenju nastavnog procesa", istakao je Gajanin i dodao da studenti ovog univerziteta imaju mogućnost studentske razmjene sa univerzitetima širom Evrope.

Po riječima rektora,  do sada je na UNIBL diplome osnovnih studija steklo 43.044 studenata, kao i 835 studenata master studija, 1.437 magistara i 697 doktora nauka.

''Obrazovali smo stručnjake iz gotovo svih oblasti. Akademski građani koji su završili Univerzitet u Banjoj Luci su uspješni u svom radu, u različitim privrednim subjektima i na različitim pozicijama u Republici Srpskoj i inostranstvu'', navodi rektor.

On je maturantima poželio da izaberu najbolji fakultet za sebe, a Studentskom parlamentu Univerziteta u Banjoj Luci i studentima zahvalio na organizaciji ove manifestacije, koja doprinosi promociji Univerziteta.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke, rekao je da je grad zainteresovan da Univerzitet živi, jer je Banja Luka grad mladih u kojem se školuje desetine hiljada mladih u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima, što je veliki dio gradskog potencijala i energije.

Radojičić je naglasio da Banja Luka pruža mnogo kulturnih, sportskih i zabavnih događaja.

Nemanja Babić, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, naglašava da je važno napraviti dobar izbor kada je riječ o budućem pozivu.

On je budućim studentima poželio da izaberu Univerzitet u Banjoj Luci i neki od studijskih programa koji se ivode na njemu.

''Potrebno je osluškivati spostvene želje i afinitete, ali i potrebe tržišta rada. Mi smo ovdje da budućim studentima predstavimo Banja Luku kao univerzitetski grad, i pomognemo u izboru fakulteta'', kaže Babić.

Na skupu je govorio i Nikola Dragović, savjetnik mr Srđana Rajčevića, ministra naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

A  među prisutnim bili su prof. dr Luka Kecman, prorektor za ljudske i materijalne resurse, prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučno istraživački rad i razvoj Univerziteta, prof. dr Biljana Antunović, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, Duško Topić, direktor Studentskog centra ''Nikola Tesla'' i drugi.

Treća manifestacija ''Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjoj Luci''  dio je  "Dana studenata Univerziteta u Banjoj Luci" koji traju od 14. do 24. aprila, a riječ je o jednom od najvećih studentskih projekata u Republici Srpskoj u ovoj godini.

Tokom ove manifestacije studenti Univerziteta u Banjoj Luci, imaju priliku da učestvuju u kulturnim, sportskim, edukativnim i zabavnim dešavanjima.

Više fotografija nalazi se u galeriji koja je dostupna na ovom linku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8816/dani-studenata-unibl-2019-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8816/dani-studenata-unibl-2019-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8816/dani-studenata-unibl-2019-03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8816/dani-studenata-unibl-2019-04.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8816/IMG_3620.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8816/IMG_3630.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8816/IMG_3637.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8816/IMG_3679.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8816/IMG_3618.jpg