Navigacija
Viber X logo

Otvorena računarska laboratorija

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu (AGGF) Univerziteta u Banjoj Luci, 04. marta 2019. godine otvorena je računarska laboratorija (GIS Lab).

Računarska laboratorija je opremljena novom opremom, obezbijeđenom kroz Erasmus+ projekat BestSDI, koji se realizuje u periodu od 2016. do 2019. godine.

Koordinator projekta, Mladen Amović pozdravio je sve prisutne i predstavio opremu koja je obezbijeđena u okviru projekta. Obezbijeđena je nova računarska oprema (8 računara sa pratećom opremom), server, bespilotna letjelica, dron, štampač i projektor.

Naglasio je da će oprema doprinjeti razvoju naučno-istraživačkog rada, kao i osavremenjavanju nastavnog procesa na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu.

Prof. dr Brankica Milojević, dekan AFFG-a, istakla je zahvalnost učesnicima i saradnicima za realizaciju projekta. Ona je pohvalila posvećenost unapređenju nastavno-naučnog procesa na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu.

Otvaranju su prisustvovali: prof. dr Brankica Milojević, dekan Arhitetkonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Miodrag Regodić, rukovodilac studijskog programa Geodezija, doc. dr Malina Čvoro, prodekan za nastavu na Arhitetkonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, doc. dr Gordana Broćeta, prodekan za naučno-istraživački rad na Arhitetkonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, doc. dr Dragan Macanović, šef Katedre za Geodeziju, Mladen Amović, Slavko Vasiljević i Gordana Jakovljević, saradnici na studijskom programu Geodezija, kao i studenti koji su uzeli učešće u realizaciji projekta i osposobljavanju laboratorije.


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8552/large_%D0%9B%D0%B0%D0%B1_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8552/large_%D0%9B%D0%B0%D0%B1_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8552/large_%D0%9B%D0%B0%D0%B1_3.jpg