Navigacija
Viber X logo

Konkrus za Kriminalističko-forenzičku kliniku

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Otvoren je konkrus za prijavu na Kriminalističko-forenzičku kliniku za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Svi zainteresovani studenti se trebaju prijaviti putem elektronskog servisa eStudent (sekcija SPISKOVI) najkasnije do 25. februara 2019. godine. Nakon prijave, izabraće se učesnici klinike, i počeće realizacija Klinike putem odgovarajućeg plana rada.

Inače, u ljetnom semestru akademske 2018/2019. godine počinje sa radom Kriminalističko-forenzička klinika Pravnog fakulteta Univerzieta u Banjoj Luci. Kriminalističko-forenzička klinika je vid dodatnog obrazovanja studenata Pravnog fakulteta iz oblasti krivičnih, kriminalističkih i forenzičkih nauka koja bi se realizovala kroz: teorijsku, situacionu i praktičnu nastavu.  U tom smislu polaznici će prisustvovati određenim kriminalističko-taktičkim mjerama i radnjama i istražnim radnjama na terenu, simulaciji stvarnih slučajeva iz prakse, kriminalističkoj analizi stvarnih slučajeva (izvršenih krivičnih djela), učešću u određenim kriminalističko-forenzičkim aktivnostima, predavanjima. 

Naglasak u radu Klinike je na praktičnom (neposredno) učešću studenata u kriminalističko-forenzičkim i procesnim mjerama, radnjama i aktivnostima policije, tužilaštva i suda.

Koordinatori Klinike su akademik prof. dr Miodrag Simović i doc. dr Mile Šikman.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8463/pravni-fakultet-bl.jpg