Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 33. sjednice Senata Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Senat Univerziteta u Banjoj Luci, na 33. sjednici održanoj 31. januara 2019. godine, donio je Odluku o razrješenju članova Senata iz reda studenata.

Takođe, donesena je Odluka o verifikaciji mandata članova Senata iz reda studenata. Verifikovan je mandat članu Senata sa Poljoprivrednog fakulteta, kao i i članu sa Medicinskog fakulteta.

Razmotren je i podržan Prijedlog stručne komisije za dodjelu zvanja professor emeritus za dr Branka Dokića, redovnog profesora Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

U radu 33. sjednice utvrđen je i Prijedlog plana upisa studenata za akademsku 2019/2020. godinu.

Članovi Senata su razmotrili i podržali Izvještaj o realizaciji programa rada Univerziteta za 2018. godinu, a razmotren je Prijedlog programa rada Univerziteta u Banjoj Luci za 2019. godinu.

Dalje su donesene i oduke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na sljedećim OJ UNIBL: Akademiji umjetnosti, Eelektrotehničkom fakultetu, Mašinskom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Priridono-matematičkom fakultetu, Fakultetu političkih nauka i Filološkom fakultetu.

Senat je donio o odluke o davanju saglasnosti na izvještaj komisije o ocjeni podobnosti teme i kandidata za izradu doktorske disertacije određenim kanadidatima. 

Jednoglasna podrška data je i za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta iz Misisipija, SAD, kao Protokola o saradnji u okviru Mevlana programa razmjene između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Ankari, Turska.

Pokrenuta je i  inicijativa za izmjenu pravila studiranja na trećem ciklusu studija.


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8425/unibl_logo_novi.png