Navigacija
Viber X logo

Projekcija filma i panel diskusija

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Projekcija filma Preko svih granica, zakazana je u amfiteatru Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta UNIBL, za 23. januar 2019. godine s početkom u 18 časova.

Pored projekcije, biće održana i panel diskusija ''Vrhunski sport-prednosti i mane''.

Učesnici na diskusiji su dr Snežana Bjelić, redovni profesor ritmičke gimnastike na Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, dr Duško Lepir, docent na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta i rukovodilac Laboratorije za psihodijagnostiku i mentalni trening Instituta za sport Banja Luka, Sonja Vujučić, državni prvak u ritmičkoj gimnastici i Renea Starčević iz Kluba ritmičke gimnastike ''Alegro''.

Ovo je prilika da panelisti s publikom podijele svoje utiske o filmu, ali i da se govori o prednosti i manama ovog vrhunskog sporta. 

Film Preko svih granica je uzbudljiv pogled u nemilosrdan svijet ruske ritmičke gimnastike. Izjavom "Ti nisi ljudsko biće, ti si atletičarka!" obraća se jedan od dvojice nemilosrdnih trenera dvadesetogodišnjoj Riti, koja se priprema da bi predstavljala Rusiju u ritmičkoj gimnastici na Olimpijadi u Brazilu. Pripreme su teške, pogotovo psihički.

Koliko god elegantno Rita uhvatila obruč ili zakotrljala loptu, treneri uvijek očekuju više. Rijetki slobodni trenuci kad s dečkom razgovara preko Skajpa ili provodi vrijeme s roditeljima jedino su vrijeme topline i utjehe. Film govori o strogoću u svijetu ruskog sporta.

Organizator ovog događaja je produkcijska kuća ''Dokudoma'', osnovana u Banjoj Luci, članica Evropske distributivne mreže dokumentarnog filma ''Moving Docs'', a u saradanji sa Fakultetom fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8388/cover_2000x597_pix_1_.jpg