Navigacija
Viber X logo

Studenti traže bruc-majora

Opšte

Studenti prve godine studija Rudarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci sa sjedištem u Prijedoru, u potrazi za bruc-majorom, 07. decembra 2018. godine, posjetili su Rektorat.

Inače, studenti bruc-majora traže u sklopu tradicionalne manifestacije ''Skok preko kože''.

Ispred rukovodstva Univerziteta, studentima se obratio prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj UNIBL, koji je  mlade kolege pozdravio i poželio im dobrodošlicu na Univerzitet.

Prorektor je studente informisao da se bruc-major nalazi u Prijedoru, te im poželio uspješnu realizaciju ove manifestacije i zaželio uspješno školovanje.

A 8. Tradiocionalna manifestacija ''Skok preko kože'' biće održana 14. decembra 2018. godine u Pozorištu Prijedor.  Pozivnicu za manifestaciju preuzmite na ovom linku.

Manifestacija ''Skok preko kože'' organizuje se još od sedmog vijeka. Rudari su nekada preskakali preko okna, a danas se to radi simbolično, preko kože.

Prvi dio programa manifestacije jeste upravo potraga za bruc-majorom, koji je uglavnom student sa više godine studija ili diplomirani inžnjer. On se krije od studenta prve godine koji ga traže, a riječ je o stogodišnjoj tradiciji koja predstavlja atrakciju i zaštitini znak Rudarskog fakulteta i grada Prijedora.

Bruc-major krije se od brucoša jer ne želi da mu `pokvare ugled`, a kada ga pronađu, nakon velikog ubjeđivanja, pristaje da ih odvede do mjesta gdje će `skokom preko kože`, koja simbolizuje rudarsko okno, potvrditi svoj poziv.

Sastanak sa predstavnicima studentskih organizacija

Predstavnici Studentskog parlamenta UNIBL i Unije studenata Republike Srpske, istog dana u prostorijama Rektorata, razgovarali su sa studentima Rudarskog fakulteta. Na sastanku je bilo riječi o studentiskim pitanjima i standardu. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8285/bruc-major-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8285/bruc-major-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8285/bruc-major-03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8285/bruc-major-04.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8285/bruc-major-05.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8285/bruc-major-06.jpg