Navigacija
Viber X logo

Sastanak sa doktorandom Šinšu univerziteta

Opšte

Prof. dr Biljana Antunović, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci, 03. decembra 2018. godine, razgovarala je sa Hironorijem Sugijamom, doktorandom Šinšu univerziteta iz Nagana (Japana).

Na sastanku u prostorijama Rektorata bilo je riječi o saradnji dvije visokoškolske ustanove, proistekle iz Memoranduma o razumijevanju, potpisanom 26. juna 2015. godine.

Sastanku sa prorektoricom prisustvovala je i dr Suzana Gotovac-Altagić, docent na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, mentor za vrijeme perioda razmjene.

Od kada je potpisan ovaj Memorandum, tri studenta našeg Univerziteta boravila su na Šinšu univerzitetu. Pored studenata u Japanu su na osnovu ovog Memoranduma, boravila i dva nastavnika UNIBL. Ostavrena je i studentska razmjena, a putem koje je upravo Hironori Sugijama stigao u Banja Luku.

Kao kruna saradnje ova dva univerziteta prošle godine je dobijena i UNESKO nagrada za zelenu hemiju i ostvaren je još jedan važan projekat. 

Inače, Hironori Sugijama, koji je student prve godine doktorskih studija, dane provodi u laboratorijama Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8284/IMG_20181203_104453.jpg