Navigacija
Viber X logo

Novogodišnja prodajna izložba radova profesora i studenata

Opšte

Novogodišnja prodajna izložba radova profesora i studenata Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, biće otvorena 13. decembra 2018. godine u 19 časova u Galeriji Plus - Izložbeno prodajnom salonu Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Na izložbi će biti prikazani radovi 25 studenata treće i četvrte godine sa dva studijska programa: Grafičko inžinjerstvo i Tekstilno inženjerstvo (smjerovi Odjevna tehnologija i dizajn i Obućarska tehnologija i dizajn).

Radove su selektovali profesori Metod Črešnar i Maja Dodig te saradnici Ivana Dojčinović i Đorđe Vujčić čija će djela takođe biti zastupljena na ovoj izložbi.

Koristeći različite paterne, materijale, geometriju i ilustracije studenti su uz pomoć svojih mentora za potrebe ove izložbe stvorili različite unikatne proizvode: odjeću, torbe, ruksake, papuče, rokovnike, blok kocke, bukmarke, šolje, postere, novogodišnji nakit, podmetače za čaše, umjetničke slike i još mnogo toga. Svi ovi proizvodi rezultati su studentskih ideja, koje su realizovane kroz proces izrade skica, a potom dizajniranja na kompjuteru ili slikanja na platnu, te na kraju oblikovanju u gotov proizvod.

Cilj izložbe je prikaz kreativnog promišljanja, individualnog kreativnog rukopisa kao i primjena esteskih vrijednosti u oblikovanju unikatnog i industrijskog tekstila, odjeće, modnih dodataka i grafičkih proizvoda.

Sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, pozivaju da tokom trajanja novogodišnje izložbe posjetite Galeriju Plus.

''Vjerujemo da će vam pristupačne cijene i raznovrsna ponuda unikatnih proizvoda pomoći da u periodu darivanja pronađete nešto za sebe i obradujete vaše najdraže'', navode sa Tehnološkog fakulteta.

Izložba će biti otvorena do 26. februara 2019. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8307/izlozba-pro-stu-tf-unibl-2019.jpg