Navigacija
Viber X logo

Konkurs za stručnu praksu u inostranstvu

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

IAESTE BiH komitet u Banjoj Luci, otvorio je konkurs za prijavu studenata za obavljanje stručne prakse u inostranstvu.

Riječ je o konkursu koji je otvoren do 10. decembra 2018. godine i odnosi se na studentie tehničkih fakulteta, prirodnih nauka, farmacije, ekonomije, njemačkog i engleskog jezika i poljoprivrede.

Ukoliko ste zainteresovani za ovaj program, potrebno je popuniti elektronski zahtjev koji se nalazi ovdje.

Pored ovog zahtjeva, kandidati moraju dostaviti uvjerenje da su redovni student i uvjerenje o položenim ispitima, ne starije od tri mjeseca.

Tražena dokumenta se dostavljaju u kancelariju Udruženja za slijepa i slabovida lica (Sime Matavulja br. 4, Banja Luka, Služba hitne medicinske pomoći) zaključno sa danom 10. decembar 2018. u 14.30 časova. 

Pored toga, svaki student koji se prijavi na praksu je obavezan da izađe na test engleskog jezika koji se održava sedam dana po završetku konkursa. O tačnoj lokaciji i terminu održavanja testa će svaki student biti obaviješten putem maila. 

Nakon testiranja, IAESTEobjavljuje preliminarnu listu prijavljenih kandidata i period žalbe, nakon čega se objavljuje konačna rang lista.

Rangiranje prijavljenih studenata se vrši na osnovu ocjena ostvarenih prilikom studiranja, ocjene ostvarene na testiranju iz engleskog, godine na fakultetu, na osnovu rada za organizaciju IAESTE (samo za članove udruženja koji se prijave na konkurs) i na osnovu toga da li su već bili na praksi. Kandidati će na osnovu rang liste dobiti priliku da biraju neku od ponuđenih praksi koje će se razmijeniti na godišnjoj konferenciji u januaru 2019. godine. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8272/IAESTE.jpg