Navigacija
Viber X logo

Počinje naučno-stručna konferencija "Studenti u susret nauci"

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Naučno-stručna konferencija „Studenti u susret nauci“ (StES), biće otvorena 29. novembra 2018. godine u 11.00 časova na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Interdisciplinaran karakter konferencije daje mogućnost studentima svih ciklusa studija i različitih afiniteta da se istaknu i promovišu, te predstave svoja naučno – stručna dostignuća, ali i dobiju uvid u naučna dostignuća studenta drugih univerziteta.

StES konferencija daje izazovnu mogućnost mladim naučnicima i istraživačima da odmjere svoje snage u međunarodnim okvirima i pri tome da saznaju nešto novo iz naučne oblasti za koju se školuju.

Sažeci i radovi su klasifikovani u šest naučnih oblasti: prirodne nauke, inženjerstvo i tehnologija, medicinske i zdravstvene nauke, biotehničke-poljoprivredne nauke, društvene nauke i humanističke nauke

U prethodnim godinama StES je okupio studente drugih univerziteta: SAD-a, Rusije, Velike Britanije, Njemačke, Kine, Turske, Indije, Španije, Slovenije, Francuske, Hrvatske, Srbije i dr.
Organizator ove konferencije je Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci i Univerzitet u Banjoj Luci, a konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske. 

Skup će se održati u Banjoj Luci, od 29. novembra do 1. decembra 2018. godine. 

Više o konferenciji pogledajte ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8243/%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81.jpg