Navigacija
Viber X logo

Program stipendija njemačke privrede za 2019. godinu

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Objavljen je Program stipendija njemačke privrede za 2019. godinu, koji se na našim prostorima po trinaesti put realizuje, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini.

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj budući radni angažman u BiH. 
U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest mjeseci. 

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu. Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj, te mjesečni džeparac.

Prijave su moguće do 13. novembra 2018. godine.

Više informacija i online prijave: www.stipendienprogramm.org.

Dodatne informacije nalaze se u prilozima (Poziv na engleskom jeziku, Poziv na nemačkom jeziku)


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8126/Banner_2019_englisch.png