Navigacija
Viber X logo

Komemoracija povodom smrti profesora Milorada Živanovića

Opšte

Povodom smrti prof. dr Milorada Živanovića, 10. septembra 2018. godine, održana je komemoracija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Komemoraciji su pored članova porodice prisustvovali i prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci, akademik prof. dr Rajko Kuzmanović, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, brojni univerzitetski profesori i nosioci značajnih funkcija u pravosuđu Republike Srpske i BiH.

Prigodnim i emotivnim besjedama od Žileta, kako smo ga zvali od milja, oprostili su se i prof. dr Željko Mirjanić, dekan Pravnog fakulteta i dr Radenko Jotanović, profesor na ovom fakultetu.

Živanović je sahranjen istog dana na Centralnom gradskom groblju u banjalučkom naselju Vrbanja. Milorad Živanović je preminuo 8. septembra 2018. godine u 68. godini.

Profesor Živanović je obavljao dužnost dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci u periodu od 2000. do 2008. godine.

Bio je univerzitetski profesor na predemtima građansko pravo i građansko procesno pravo. Završio je osnovne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, doktorirao je i magistrirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Autor je više univerzitetskih udžbenika i naučnih radova.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8007/DSCN3977.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8007/DSCN3976.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8007/DSCN3973.JPG