Navigacija
Viber X logo

Prorektor boravio na Generalnoj skupštini UNIADRION mreže

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučno – istraživački rad i razvoj UNIBL, boravio je na Generalnoj skupštini UNIADRION mreže,  održanoj 21. i 22. maja 2018. godine u Rektoratu Univerziteta u Bolonji.

Na Generalnoj skupštini je istaknut značaj koji UNIADRION mreža ima za Strategiju Evropske unije za Jadransko-jonski region (EUSAIR - the European Union Strategy for the Adriatic and Ionian Region) i primljeno je osam novih članica.

Rečeno je da će u Ankoni od 16. do 23. septembra 2018. biti održana ljetna škola za studente humanističkih i društvenih nauka. Krajnji rok prijava je 20. jun 2018, a zainteresovani studenti treba da se obrate na unibo.eurobalk@unibo.it

Odlučeno je da bude potpisan Memorandum o razumijevanju između UNIADRION mreže i Mreže koja okuplja univerzitete iz Crnomorskog regiona, a koja ima sjedište u Rumuniji, na Univerzitetu u Konstanci. Sljedeća Generalna skupština biće održana 2019. u Podgorici.

UNIADRION mreža okuplja univerzitete iz Jadransko-jonskog regiona, odnosno iz Italije, Grčke, Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske, Slovenije i Albanije.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7751/IMG_3342.JPG