Navigacija
Viber X logo

Predstavnici Univerziteta na festivalu ''Kastrum 2018''

Opšte

Studenti i profesori Filološkog fakulteta, Filiozofskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, uzeli su učešće na nedavno održanom Prvom međunarodnom viteškom festivau ''Kastrum 2018''.

Prof. dr Biljana Babić i prof. dr Slavica Vasiljević Ilić, sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, uz pomoć saradnika održale su radionicu starih pisama – ćirilice i glagoljice. U ovoj radionici na banjalučkoj tvrđavi Kastel učestvovalo je sedamnaset mališana, ali i odrasli posjetioci ovog festivala.

Prvi međunarodni viteški festival ''Kastrum 2018'', koji je održan u Banjoj Luci od 1. do 3. juna tekuće godine, posjetilo je oko 3500 posjetilaca.

Tokom festivala stotinjak učesnika iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Bugarske i Poljske predstavili su srednjovjekovne viteške odore, oklope, borbe te stare i zaboravljene zanate.

Gradska uprava je podržala organizatore manifestacije – udruženje Čuvari koplja Svetog Georgija, a sama manifestacija ubuduće činiće dio godišnje kulturno-istorijsko-edukativne ponude grada na Vrbasu.

Entuzijazam, predanost i kompetentnost učesnika uz izvrsnu organizaciju omogućili su da Banja Luka bude obogaćena nesvakidašnjim festivalom internacionalnog karaktera.      

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7790/kaligraf1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7790/kalgraf5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7790/kaligraf2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7790/kaligraf3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7790/kaligraf4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7790/kaligraf6.jpg