Navigacija
Viber X logo

Održana Obuka za razmjenu osoblja

Opšte

U Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, 13. juna 2018. godine, održana je Obuka za razmjenu osoblja.

Osoblju Univerziteta u Banjoj Luci obratila se prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, prof. dr Biljana Antunović, koja je istakla značaj aktivnog angažmana svih zaposlenih, posebno nastavnika za povećanje učešća osoblja i studenata u međunarodnoj razmjeni.

Viši stručni saradnik za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, Jelena Rožić, ma, informisala je prisutne o strateškim aktivnostima i sistemskim rješenjima koja su realizovana u prethodnom periodu na Univerzitetu u oblasti internacionalizacije, sa posebnim akcentom na međunarodnoj razmjeni osoblja. Predstavila je i procedure za prijavu za razmjenu osoblja i način na koji je razmjena osoblja organizovana na Univerzitetu.

Prof. dr Gordana Globočki Lakić, koordinator CEEPUS mreža na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci predstavila je CEEPUS program razmjene, način prijave CEEPUS mreže i način na koji se realizuju razmjene u okviru ovog programa.

Više o CEEPUS programu možete da pronađete na stranici programa: www.ceepus.info

Prijavu projekata International Credit Mobility u okviru Erasmus+ programa razmjene predstavila je doc. dr Slavica Tutnjević, koordinator za međunarodnu saradnju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Praktične savjete o razmjeni osoblja u programu Erasmus+ i o višestrukim koristima učešća u razmjeni predstavio je doc. dr Siniša Lakić, akademski koordinator za međunarodnu razmjenu studenata i osoblja na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Više o Erasmus+ programu možete da pronađete na stranici programa: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7791/DSC_0105.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7791/DSC_0113.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7791/DSC_0131.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7791/DSC_0139.JPG