Navigacija
Viber X logo

Rektor razgovarao sa ambasadorom Slovenije

Opšte

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci, 31. maja 2018. godine razgovara je sa Zoricom Bukinac, ambasadorom Republike Slovenije u BiH.

Na sastanku u kabinetu rektora razgovarano je o mogućnistima otvaranja dodatnog lektorata za slovenački jezik pri Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Rektor Gajanin zajedno sa rukovodstvom Univerziteta i Fililoškog fakulteta, iskazali su oprijedijeljenost za ovu aktivnost.

Kako je naglašeno, otvaranjem dodatnog lektorata za slovenački jezik saradnja sa Slovenijom se podiže na jedan na viši nivo.

Pored ambasadora, na sastanku je bio i mag. Pavel Ocepek, učitelj slovenačkog jezika na stranom univerzitetu, koji je detaljnije objasnio na kojem principu rade lektorati.

Delegacija iz Slovenije, naglasila je kako je otvaranje lektorata na UNIBL, visokopozicionirano na listi ciljeva Filolzofskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani.

Sastanku su prisustvovali i prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučno istraživački rad i razvoj UNIBL, prof. dr Luka Kecman, prorektor za kadrovske i materijalne resurse UNIBL, prof. dr Petar Penda, dekan Filološkog fakulteta i prof. dr Biljana Babić, rukovodilac Studijskog programa ruskog i srpskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7739/slovenija-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7739/slovenija-02.jpg