Navigacija
Viber X logo

Prof. Babić boravila na Univerzitetu u Opoleu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Željka Babić sa Studijskog programa engleskog jezika i književnosti Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, boravila je na Univerzitetu u Opoleu od 16. do 20. aprila 2018. godine.

Ova posjeta je realizovana u okviru programa mobilnosti nastavnog osoblja programa Erazmus+, a kao nastavak uspješne trogodišnje saradnje između Studijskog programa engleskog jezika i književnosti Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Instituta za engleski jezik Univerziteta u Opoleu (Poljska).

Centralna tema razmjene bilo je osiguranje kvaliteta nastave na studijskim programima na kojima se predaje engleski jezik, te načini njenog poboljšanja i primjena pozitivnih  akademskih iskustava sa univerziteta iz Poljske i Evropske Unije.

Učestvujući u Centralnoevropskoj međunarodnoj sedmici, prof. dr Željka Babić bila je predstavnik našeg Univerziteta je na međunarodnoj konferenciji Interdisciplinarity and Transdisciplinarity - Science for Human Beings sa referatom pod nazivom Reclaim, respond or reject? - some reflections of language teaching practices.

Tokom svog boravka u Opoleu, prof. dr Željka Babić, koja je akademski koordinator za međunarodnu razmjenu studenata i osoblja na Filološkom fakultetu, održala je predavanje studentima koji pohađaju nastavu srpskog jezika na kome im je predstavila Univerzitet, Filološki fakultet i Banju Luku, te ih upoznala sa mogućnostima studiranja i studentske razmjene na našem Univerzitetu.

Prof. Babić domaćin je  bila dr Kataržina Molek-Kozakovska.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7636/IMG_2991.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7636/IMG_3026.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7636/IMG_3132.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7636/IMG_3144.jpg