Navigacija
Viber X logo

Počeo program ''Moja praksa''

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Odabrani studenati završnih godina fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, 7. maja 2018. godine imali su priliku da učestvuju u teorijskoj pripremi za obavljanje prakse u sklopu programa „Moja praksa“. 

Ovime je obilježen i početak ovog programa kojim će 20 studenata steći praktično iskustvo radeći pod mentorstvom u banjalučkih firmama.

Interesovanje za program „Moja praksa“ bilo je veliko, kao i prethodnih godina. Predstavnici firmi intervjuisali su i birali praktikante među više od 50 prijavljenih studenata. Nakon dvodnevne teorijske pripreme i obuke za praksu, odabrani polaznici će provesti tri sedmice aktivno radeći na svojim projektima u kompanijama. Uz dragocjeno praktično iskustvo, studenti će dobiti i priliku da bolje upoznaju stručnjake u polju svog interesovanja te da sebi olakšaju potragu za poslom.

„Nadamo se da će odabrani studenti biti zadovoljni mentorstvom, radom i iskustvom koje će steći u firmama. Ove godine bili smo u mogućnosti da obezbijedimo 20 mjesta za praktikante, iako je prijavljenih bilo dosta više. Planiramo da program „Moja praksa“ organizujemo i naredne godine, kako bi još više studenata imali priliku da se okuša u radu prije završetka svojih studija“ naveo je Predrag Govedarica, projekt menadžer Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci. 

Posebno se zahvalio pomoćnici ministra porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpkse Branki Malešević, koja je na čelu resora za omladinu prepoznala značaj i pomogla realizaciju ovog projekta, a sve sa ciljem bolje zapošljivosti omladinske – studentske populacije.

Program „Moja praksa“ ove godine realizuje Centar za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci u saradnji sa Inovacionim Centrom Banja Luka.

Program je podržalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7646/MP_teorijski-dio_3-1024x576.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7646/MP_teorijski-dio_2-1024x576.jpg