Navigacija
Viber X logo

Održan drugi Motivacioni seminar za razmjenu studenata

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, 25. maja 2018. godine,  održan je drugi Motivacioni seminar za razmjenu studenata.

Tokom seminara studentima su prenijeli iskustva studenti koji su već bili ili su trenutno u razmjeni.

Za studente su pripremili video o svom iskustvu u razmjeni dvoje studenata našeg Univerziteta koji se trenutno nalaze u razmjeni na Univerzitetu u Mariboru, Slovenija. Tako su Kristina Janković, student Filozofskog fakulteta, Studijski program Učiteljski studij i Veselin Radosavac, student Ekonomskog fakulteta prenijeli svoje iskustvo tokom procesa prijave za razmjenu, razloge zbog kojih su odlučili da učestvuju u studentskoj razmjeni, kao i kakvo je njihovo iskustvo boravka i studiranja u Mariboru koje su upotpunili mnogim korisnim savjetima.

Studentima su se obratili studenti Filozofskog fakulteta, Studijski program Psihiologija, Danka Stojanović i Luka Trivunović, koji se trenutno nalaze u razmjeni na Međunarodnom psihoanalitičkom univerzitetu u Berlinu, Njemačka. Oni su takođe prenijeli svoje iskustvo tokom procesa prijave za razmjenu, razloge zašto su odlučili da idu u razmjenu i šta im je bilo najteže tokom same razmjene, ali i koji su sve višestruki benefiti odlaska u razmjenu.

Student Filozofskog fakulteta, Studijski program Psihiologija, Sanja Gojković, koja je provela jedan semestar u razmjeni na Međunarodnom psihoanalitičkom univerzitetu u Berlinu, Njemačka prenijela je svoje iskustvo vezano za razmjenu, od procesa prijave, znanja njemačkog jezika, do svih pozitivnih strana odlaska u razmjenu i značaja za lični i profesionalni razvoj.

Predstavnik Studentskog parlamenta, Nikola Srdić, je takođe govorio o značaju studentske razmjene i potrebi da se što veći broj studenata odluči za razmjenu i da prođe kroz to, izuzetno značajno studentsko iskustvo.

Praktične informacije o načinu na koji je organizovana razmjena na Univerzitetu u Banjoj Luci i koje su mogućnosti na raspolaganju studentima prenijeli su doc. dr Siniša Lakić, akademski koordinator za međunarodnu razmjenu studenata i osoblja na Filozofskom fakultetu i Jelena Rožić, ma, viši stručni saradnik za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju.

Planiran je još jedan Motivacioni seminar:

30. maj 2018. godine, 11.00 časova
Medicinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, Sala dekanata

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7709/DSC_0055.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7709/DSC_0018.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7709/DSC_0015.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7709/DSC_0010.JPG