Navigacija
Viber X logo

Međunarodna naučna konferencija REDETE 2018

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci organizuje šestu međunarodnu naučnu konferenciju, pod nazivom Researching Economic Development and Entrepreneurship in Transition Economies (Istraživanje ekonomskog razvoja i preduzetništva u tranzicionim privredama) – REDETE 2018 koja će se održati od 13. do 15. aprila 2018. godine. 

Svečano otvaranje konferencije predviđeno je za 13.april 2018 godine od 09:30 časova na Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Evropske mreže preduzetništva (Brisel) i Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske. Prijavljeno je učešće preko 300 učesnika iz 30 zemalja svijeta. 

Cilj konferencije je privlačenje što većeg broja renomiranih učesnika iz inostranstva, na osnovu čega će konferencija imati veliki značaj, ne samo za Ekonomski fakultet i Univerzitet u cjelini, nego i za širu društvenu zajednicu. 

U okviru konferencije održaće se poslovni susreti (prijavite svoje besplatno učešće za domaća preduzeća na platformu (link: http://redete.talkb2b.net/) u sklopu aktivnosti Evropske mreže preduzetništva (http://een.ec.europa.eu), najveće te vrste u svijetu, a čiji je član i Republika Srpska (http://www.eunors.org). 

Poslovni forum ima za cilj da poveže privredu, predstavnike izvršne vlasti i akademsku zajednicu. 14.aprila 2018. godine održaće se info dan Evropske mreže preduzetništva sa početkom u 11 časova, gdje će biti izložena strana iskustva za domaću praksu, po pitanju prednosti i funkcionisanja Evropske mreže preduzetništva, dostupnih izvora finansiranja, konsultantskih usluga i mogućnostima internacionalizacije poslovanja domaćih preduzeća.

Program konferencije možete pogledati ovdje.

Za sve dodatne informacije posjetite sajt http://www.redete.org/.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7555/%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5.png