Navigacija
Viber X logo

Drugi poziv za dostavljanje projektnih prijedloga

Nauka i razvojPozivi za prijavu projekata

U okviru Transnacionalnog programa saradnje Interreg Adrion otvoren je Drugi poziv za dostavljanje projektnih prijedloga pod Tematskim prioritetom 2. Održivi region i njemu pripadajući specifični ciljevi.

Cilj programa Adrion je da podstakne razvoj politika i inovacije u oblasti upravljanja evropskim integracijama između partnerskih država koristeći prirodne, kulturne i ljudske resurse u okruženju Jadranskog i Jonskog mora, u svrhu poboljšanja ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije u programskom području. U Programu mogu učestvovati aplikanti iz osam zemalja i to četiri zemlje EU (Italija, Grčka, Slovenija, Hrvatska) i četiri zemlje korisnice IPA (BiH, Srbija, Crna Gora, Albanija).

U okviru Drugog poziva mogu se kandidovati projekti čiji su ciljevi u skladu sa specifičnim ciljevima tematskog prioriteta 2, kako slijedi:

2.1. Promovisati održivu valorizaciju i očuvanje prirodnog i kulturnog dobra kao sredstava za razvoj Jadransko-jonskog područja;

2.2. Povećati kapacitet za zajedničko rješavanje pitanja osjetljivosti životne sredine i fragmentarnosti, kao i za očuvanje usluga ekosistema u Jadransko-jonskom području.

Spisak prihvatljivih aktivnosti dat je u objavi Poziva.

Krajnji rok za apliciranje je 26. jun 2018. godine do 15.00 časova po srednjeevropskom vremenu. S tim u vezi, apliciranje se vrši putem eMS sistema, a obaveza podnošenja aplikacije i pripadajućih aneksa je na vodećem aplikantu. Uloga vodećeg aplikanta može pripadati određenom tijelu koje je nastanjeno u programskom području neke od četiri zemlje EU, dok aplikanti iz Republike Srpske/BiH u okviru ovog poziva mogu učestvovati samo kao partneri na projektu.

Prihvatljivi aplikanti su:

  • regionalna, državna i lokalna javna tijela;
  • tijela osnovana u skladu sa javnim pravom;
  • istraživačke institucije;
  • škole i visokoškolske ustanove;
  • turističke i kulturne organizacije;
  • privatna tijela, uključujući privatne firme koje su osnovane najmanje dvije godine od datuma apliciranja;
  • međunarodne organizacije koje djeluju najmanje dvije godine unazad od datuma apliciranja.

U okviru formiranog partnerstva se mora nalaziti minimalno šest partnera i to četiri iz zemalja EU i dva iz zemalja IPA. Partnerstvo može brojati najviše 16 partnera.

Iznos projektnih prijedloga sa kontribucijom EU ne može prelaziti 2,5 miliona evra, a sve aktivnosti se moraju realizovati u periodu do 30 mjeseci. Program Adrion sufinansira 85% prihvatljivih troškova, dok je kofinansiranje u iznosu 15% obaveza aplikanata.

Za detaljnije informacije prilažemo Programski vodič, dok sve ostale informacije u vezi sa Programom, kao i sve dokumente relevantne za ovaj poziv možete pronaći na sljedećoj internet stranici: http://www.adrioninterreg.eu/index.php/second-call-for-proposals-priority-axis-2-application-documents/

S obzirom na to da se projekti podnose posredstvom elektronske platforme (e-MS), u cilju prikupljanja informacija i unapređenja učešća aplikanata iz Republike Srpske u programima transnacionalne saradnje, molimo aplikante iz Republike Srpske da obavijeste Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju (b.vicanovic@meoi.vladars.net , cc d.telic@meoi.vladars.net ) o učešću u okviru Drugog poziva Programa transnacionalne saradnje Interreg Adrion 2014-2020.

Kontakt osoba za sve dodatne informacije sa Univerziteta u Banjoj Luci

Anđela Pepić,

Rukovodilac

Centara za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerzitet u Banjoj Luci

Tel: +387 (0) 51 34 99 72

Mob: +387 (0) 65 82 47 82

E-pošta: andjela.pepic@unibl.org

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7546/business-with-csr-practice-picture-id503708528-1030x1030.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7546/logo-adrion-new.png