Navigacija
Viber X logo

Učešće predstavnice Univerziteta na sastanku u Bukureštu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U okviru COST akcije BESTPRAC – The Voice of Research Administrators: building a network of administrative excellence, u Bukureštu je 8. i 9. februara 2018. godine održan sastanak Upravnog komiteta akcije, kao i sastanci radnih grupa za administraciju, finansije i pravna pitanja.

Na sastanku je, u ime Univerziteta u Banjoj Luci, kao član Menadžment komiteta i član radne grupe za administraciju, učestvovala Anđela Pepić, rukovodilac Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta. 

Inače, na sastanku Menadžment komiteta izabrani su novi voditelji radnih grupa, te voditelj cjelokupne akcije za period do kraja oktobra 2019. godine. Anđela Pepić je tom prilikom izabrana za voditelja cjelokupne akcije (Action Chair).

Tema sastanka radnih grupa bili su planovi aktivnosti za period do kraja oktobra 2019. godine, te razvoj profila osoblja univerziteta i istraživačkih organizacija koje je angažovano na poslovima podrške istraživačima za projekte, prevashodno projekte finansirane kroz različite fondove Evropske unije. Sastanak je služio za razmjenu iskustava sa drugim evropskim univerzitetima i istraživačkim organizacijama po pitanju upravljanja otvorenim podacima, razvoju sekcije o uticaju u okviru Horizont 2020 projekata, te uopšte o administrativnim, finansijskim i pravnim aspektima u Horizont 20202 i drugih evropskih projekata.

Osnovni cilj COST akcije BESTPRAC – The Voice of Research Administrators: building a network of administrative excellence (http://www.bestprac.eu/) je uspostavljanje mreže za administrativne, finansijske i pravne službe univerziteta, istraživačkih instituta i organizacija, te drugih organizacionih jedinica koje pružaju podršku istraživačima u toku pripreme i realizacije projekata (uglavnom finansiranih od strane Evropske unije) kako bi se razmijenila iskustva i prakse, te razvile najbolje prakse, doprinijelo razmjeni i prenosu znanja, te povećala efikasnost u radu. 

Predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci su aktivno uključeni u rad ove akcije kao predstavnici menadžment komiteta i kao članovi radnih grupa za administraciju, finansije i pravna pitanja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7385/andjela-pepic.jpg