Navigacija
Viber X logo

Potpisan Protokol o studentskoj praksi

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

V.d. rektora Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Radoslav Gajanin i Gradonačelnik Banja Luke mr Igor Radojičić, potpisali su 1. februara 2018. godine Protokol o studentskoj praksi.

Ovim Protokolom koji je potpisan u prostorijama Rektorata, omogućiće se praksa za 34 studenta u ovoj akademskoj godini.

V.d. rektora Radoslav Gajanin, kazao je da je kroz Strategiju razvoja Univerziteta, koja je usvojena u prošloj godini, definisano da se u okviru studijskih programa stavi akcenat na praktični dio nastave, odnosno na osposobljavanje akademskih građana u budućoj profesiji koju će obavljati.

''Ovaj sporazum će to upravo i omogućiti, da studenti svoja stečena znanja na Univrezitetu u Banjoj Luci, primijene u praksi u preduzećima na nivou Grada'' naglasio je prof. dr Gajanin i dodao da je ovaj Protokol primjer dobre saradnje između Grada i Univerziteta.

''Najboljim studentima biće pružena prilika da se, na neki način, predstave institucijama na nivou Grada'', poručuje v.d. rektora i ističe da će konkursne procedure sprovoditi Univerzitet po jasnim pravilima.

Gajanin se zahvalio Gradu, gradonačelniku i njegovom timu na podršci Univerzitetu i u ovoj oblasti.

Gradonačelnik Banja Luke mr Igor Radojičić podsjeća da je protokol potpisan na osnovu memoranduma o saradnjni Banja Luke i Univerziteta, iz maja 2017. godine.

''Ovo je samo jedan od akata koji slijedi na konkretnoj razradi naših pojedinačnih elemenata saradnje. Nadam se da će studenti za vrijeme koje provedu u Gradskoj upravi ili gradskim preduzećima, steći određena praktična znanja, a sa druge strane za sve naše službe njihovo učešće može doprinijeti da se pojedini poslovi ili projekti na bolji ili inovatnivniji način odvijaju'' kazao je gradonačelnik Radojičić, naglašavajući da će studenti na ovaj način imati priliku da obavljaju praksu  u Akvani, Banskom dvoru, Gradskoj razvojnoj agenciji, ali i drugim preduzećima.

Radojičić je naveo da je ovaj protokol samo jedan od elemenata u kojima Grad sarađuje sa Univerzitetom, dodavši da je Univerzitet za Grad izuzetno važan partner u saradnji, izrazivši očekivanje da će protokol biti obnavljan sa svakom novom akademskom godinom.

''Grad sarađuje sa Univerzitetom kroz više načina. Nedavno smo dodijelili prostor i zemljište Poljoprivrednom fakultetu za provođenje projekta proizvodnje organske hrane. Sa Arhitektonsko-građevinsko geodetskim fakultetom sarađujemo po više linija i oni su uključeni u pripremu urbanističkog plana grada i u restauraciju Banskog dvora'', priča Radojičić.

''U svim događajima i svečanostima, nezaobilazan partner nam je Akademija umjetnosti, a Elektro-tehničkom fakultetu koji je aplicirao za međunarodni projekat ''Pametnih gradova'' Grad je dao saglasnost za učešće u projektu i sufinansiranje ako projekat bude prihvaćen'', naveo je gradonačelnik Radojičić.

Inače, Protokolom je predviđeno obavljanje stručne prakse studenata završnih godina Pravnog fakulteta, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta, Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta i Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u školskoj 2017/2018. godini u Gradskoj upravi Grada Banja Luka, gradskim institucijama, javnim ustanovama i preduzećima Grada.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7354/IMG_9718.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7354/IMG_9721.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7354/IMG_9723.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7354/IMG_9733.jpg