Navigacija
Viber X logo

Program stipendija Vlade Mađarske  za akademsku 2018/2019 godinu

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Vlada Mađarske objavila je  Poziv za podnošenje aplikacija za dodjelu stipendija u okviru programa Stipendium Hungaricum u akademskoj 2018/2019 godini.

Detaljne informacije o Pozivu, stipendijama i načinu apliciranja dostupne su na internet stranici: www.stipendiumhungaricum.hu.

Krajnji rok za podnošenje aplikacija je 16. februar 2018. godine, a finalnu selekciju aplikacija vršiće mađarska strana. Aplikacije se podnose elektronski putem linka  apply.stipendiumhungaricum.hu.

Skrećemo pažnju na najznačajnije promjene u ovogodišnjem Pozivu:

- studenti treba da imaju najmanje 18 godina kada se registruju na univerzitetu u Mađarskoj, stoga prijaviti se mogu osobe koje su rođene najkasnije 31. avgusta 2000. godine (ovo se ne odnosi na osobe koje se prijavljuju za studij plesa),
- ažurirana lista studijskih programa je dostupna na internet stranici http://studyhungary.hu/study-in-hungary/menu/find-a-study-programme/study-finder.html
- studenti treba da rangiraju prioritetne studijske programe zbog promjena u alokaciji prioriteta,
- ne samo pasoš već i ostali identifikacioni dokumeti će se prihvatiti kao aplikacioni dokumenti,
- više neće biti mogućnosti odlaganja početka studija za koji se dobija stipendija (osim u izuzetnim okolnostima),
- prava i obaveze korisnika stipendije su takođe promijenjene.

Na primjer, ukoliko student ne stekne najmanje 18 kredita tokom zadnja dva semestra sa aktivnim studentskim statusom, status korisnika stipendije se prekida.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7283/study_in_hangary.jpg