Navigacija
Viber X logo

Šumarski fakultet obilježio 25 godina rada

Opšte

Na svečanoj akademiji povodom 25 godina rada Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL), 22. decembra 2017. godine uručene su diplome diplomiranim inženjerima šumarstva i masterima za akademsku 2016/2017. godinu.

Na ceremnoniji na Šumarskom fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, diplome su uručene za 38 inžinjera šumarstva i tri mastera. Takođe, uručene su i plakete najboljim studentima ovog fakulteta. Pored plaketa, tri najbolja studenta dobili su stipendije koje je obezbijedilo JU ''Šume Srpske''.

Obraćajući se gostima na akademiji, v.d. rektora Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Radoslav Gajanin, istakao je da je Šumarski fakulet veoma značajna članica Univerziteta po svim osnovama.

''Riječ je o značajnoj članici UNIBL, a koja je nosilac obrazovanja u oblasti šumarstva u Republici Srpskoj'', kazao je v.d. rektora.

''Drvna industrija je grana budućnosti i jedna od najvažnijih grana privrede u kojoj se zapošljavaju radnici u RS. Upravo, preduzeća u ovoj grani zapošljavaju veliki broj radnika'', kazao je prof. dr Radoslav Gajanin.

V.d. rektora je čestitajući mladim kolegama na uspješnom završetku osnovnih studija, istakao da je diploma koja im je danas uručena, zapravo garant da su osposobljeni da unaprijede šumarstvo u RS.

Dekan Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Vojislav Dukić, tokom obraćanja, osvrnuo se na razvonji put ovog fakulteta.

''Nastava na Šumarkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, počela je 1993/1994. godine. Ključna kadrovska osnova za početak nastave bila je zvanična garancija za izvođenje nastave koju je dao Šumarski fakultet Unverziteta u Beogradu'', kazao je dekan Dukić.

Gostima se obratila i pomoćnica ministra prosvjete i kulture za visoko obrazovanje RS, Radmila Pejić.

''25 godina je stvaran i uspješno razvijan Šumarski fakultet i danas je to jedna od najznačajnijih obrazovnih ustanova u Bosni i Hercegovini. Vlastitim snagama unaprijedili ste nastavno – naučni i istraživački rad i postigli ste zapažene rezultate'', kazala je pomoćnica ministra.

Na akademiji kojoj su prisustvovali profesori, studenti i kolege iz akademske zajednice, između ostalog govorili su i direktor Javnog preduzeća ''Šume Srpske'' Risto Marić i pomoćnik ministra za šumarstvo i lovstvo Republike Srpske Goran Zubić, kao i dekan Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Ratko Ristić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7245/sumarski-fakultet-25-godina-05.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7245/sumarski-fakultet-25-godina-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7245/sumarski-fakultet-25-godina-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7245/sumarski-fakultet-25-godina-03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7245/sumarski-fakultet-25-godina-04.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7245/sumarski-fakultet-25-godina-06.jpg