Navigacija
Viber X logo

Međunarodna naučna konferencija na Šumarskom fakultetu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Međunarodna naučna konferencija ''Šumarska nauka u funkciji održivog razvoja šumarstva'' biće održana od 7. do 9. decembra 2017. na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Svečana ceremonija otvaranja zakazana je 8. decembra od  9 časova u amfiteatru Mašinskog fakulteta našeg Univerziteta.

Prisutnim će se obratiti prof.dr Milan Mataruga, predsjednik Naučnog odbora, mr Risto Marić, generalni direktor JPŠ ''Šume Republike Srpske'', predstavnik Ministarstva prosvjete i kulture.  Gostima će se obratiti i predstavnik iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ovo je prilika za razmjenu znanja i iskustava u šumarstvu i srodnim naučnim oblastima, kao i ostvarivanje saradnje među institucijama na međunarodnom nivou.

Prilika je i da se unaprijedi saradnja šumarske nauke i prakse kroz primjenu savremenih naučnih saznanja u praktičnom šumarstvu. Konferencija za cilj ima i promovisanjeciljeva održivog razvoja šumarstva i zaštite šuma i šumskih resursa na nacionalnom i globalnom nivou.

Konferencija se organizuje povodom obilježavanja jubileja 25 godina Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i 25 godina šumarstva Republike Srpske.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7182/Untitled.png